Wordpress Themes
Mar 03

  

  

HİNDYAĞI AĞACI



Diğer İsimleri : Genegerçekotu, Ricinus communis, Castor oil plant, Ricin

Botanik Bilgi : Sütleğengillerden; Ricinus communis (Euphorbiaceae) adlı bir ağaçtır. Tohumlarından Hindyağı (Huile de ricin, Hindiyye) çıkarılır.
Hindyağının Özellikleri : Berrak, renksiz veya soluk sarı renkli, koyu kıvamlıdır. Kokusu yok denecek kadar azdır. Lezzeti hafif ve biraz tahriş edicidir. Kozmetik ürünlerinde kullanılır. Etkili maddesi “Ricinoleik asit” dir.                                                               

Faydaları                                                                                   

Müshildir. Kabızlığı giderir.

Saçkıranda faydalıdır.

Lavmanlarda da kullanılır.

Saçlara sürülürse saçların dökülmesini önler

Yorum yapma kapalı.